Enkontakto Jan van Koert

Powderham Castle

The Association of South West Mediators

wandeling Powderham Castle
association of south west mediators

In de laatst genoten vakantie bedachten Sonja en ik om mee te gaan met een excursie. Het tweede deel van deze excursie was een lange wandeling. En al wandelend raakte ik in gesprek met een Engelsman die vroeg of ik bij de Koninklijke Luchtmacht werkzaam was gezien het feit dat ik een ‘vinkje’ op mijn polo had staan.

We voerden een geanimeerd gesprek waarbij kwam vast te staan dat we ons beiden, onder meer, bezighielden met mediation.
Hij, Andrew, bleek ook voorzitter te zijn van de Association of South West Mediators. Vak-broederlijk wisselden wij ervaringen uit en toonde hij grote interesse in Geweldloze Communicatie Mediation.

Daar bleef het bij totdat er een week na terugkomst een mail kwam met Andrew’s verzoek om voor zijn Association een lezing te geven over GC Mediation.
Mensen die mij wat beter kennen weten uit ervaring dat het woord NEE niet vaak voorkomt in mijn vocabulaire. Zeker als het gaat over een onderwerp dat mij zo na aan het hart ligt.

En zo stond ik op een gegeven moment in Powderham Castle bij Exeter voor een dertigtal Britse mediators en juristen mijn verhaal te doen.

Eregast was  “The Earl of Devon”, Lord Courtenaye, zelf advocaat , lid van het Hogerhuis en tevens eigenaar van het kasteel waar hij met zijn gezin ook woont.
Na afloop hadden we een boeiend gesprek over de geschiedenis van het kasteel en hoe de Nederlanders hebben bijgedragen aan het ontstaan ervan. Het woord Powder in de naam van het kasteel blijkt een verbastering te zijn Polder.

In drie woorden: ‘Een geweldige ervaring’.

Deel dit bericht:

Logo Enkontakto Northwell font