Enkontakto Jan van Koert

Curriculum vitae

Jan van Koert

Mijn naam is Jan van Koert en ik ben werkzaam als opleider, coach en auteur. Wat mij kenmerkt is echtheid, directe helderheid, geduld en doorzettingsvermogen. Ik interesseer mij in Geweldloze (Verbindende) Communicatie, spiritualiteit, non-dualiteit en verder wat er voor mij werkelijk toe doet. Wat mij uniek maakt zijn mijn (internationale) werkervaringen, inlevingsvermogen, luistervaardigheid en het “lezen” van non-verbale signalen.

jan van koert

Mijn achtergrond

Ik profileerde mij door het opzetten van enerzijds een technisch bedrijf en anderzijds, daarna, Vine training en coaching, het mede opzetten van een Train de GC trainer leergang en een GC Mediation opleiding, het trainen van o.a militairen in Sierra Leone, Syrische oppositiepartijen in Istanbul en religieuze leiders in Oekraīne. O.a. daarom ben ik vaardig én trainervaren in opleiden, oplossingsgericht coachen, bemiddelen in (relatie)conflicten, overeind blijven bij iedere tegenwind en (het leven van) walk your talk.

Het is mijn missie om bij te dragen aan het verrijken van het leven door mensen en organisaties in contact te brengen met hun kern en ze handvatten te geven om in harmonie met zichzelf en hun omgeving, en dus vreugdevol, te leven en te werken

Video's

Bekijk ondertaande video’s voor een impressie :

richting
Video afspelen
communicatie structuur
Video afspelen
geweldloos communiceren
Video afspelen

Na een 30-jarige managementcarrière heeft Jan van Koert de opleidingen en studies Neuro Emotionele Integratie en Mastercoach, Natuurgeneeskunde, NLP en Geweldloze Communicatie gevolgd. Van1998 tot 2019 richttte hij zich volledig op Geweldloze Communicatie. Hij bestudeerde het psychologische model van Geweldloos Communiceren bij Marshall Rosenberg zelf en bij pedagogen en psychologen in binnen- en buitenland.

 

“Jan van Koert heeft meer dan 8000 mensen, coaches en organisaties opgeleid, ook ver buiten Nederland. Zijn ervaring, kennis en vaardigheden staan borg voor een hoog rendement en werkend resultaat.”

Mijn CV :

Personalia

Naam : van Koert
Voornamen : Johannes Gerardus (Jan)

HTS voor Elektronica : diploma in 1966

Elektronica Officier : 1967 -1970 (Koninklijke Luchtmacht)

Diverse opleidingen (waaronder salesmanagement, marketingmanagement en algemeen management) vanuit de verschillende functies.

Mediation : 1998

Master Practitioner NLP : 1999

Emotioneel Therapeut(NEI) : 1998

Natuurgeneeskundig Therapeut : 2000

Vitaliteitscoach : 2000

Master Trainer Best Year Yet : 2005

9-daagse International Intensive Training in Geweldloos Communiceren (GC)
Twee keer gevolgd ,drie keer gegeven : 1999, 2007, 2013, 2016,2019

Leerjaar GC/Mediation : 2000

Trainersopleiding GC : 2001

Student in Een Cursus in Wonderen : Hernieuwd gestart in 2015

Meerdere nationale en internationale
opleidingen in Geweldloze Communicatie
en GC Mediation : 2002-2018

Non Duale Coaching en Therapie : 2019

Communicatie, afstemming en verbinding tussen mensen is in de loop der jaren een steeds grotere rol gaan spelen in mijn leven. Sinds 1998 heb ik in diverse organisaties een schat aan ervaring opgedaan in het begeleiden van mensen en teams met een grote diversiteit aan vraagstellingen.

Verbinding geldt voor mij als een toverwoord binnen communicatie. Communicatie is immers pas echt communicatie als er sprake is van tweerichting verkeer. Als zender en ontvanger op elkaar zijn afgestemd en alle uitgezonden (bewust en onbewust/bedoeld en onbedoeld) informatie en intentie ook door de ontvanger wordt ontvangen op een zodanige wijze dat de zender zich gehoord weet. Dit soort verbinding is belangrijk bij de communicatie met jezelf, je relatie, je gezin, je team, je collegae, je leidinggevenden etc.

De principes van communicatie zoals die door Bandler & Grinder zijn neergelegd binnen het begrip NLP, gecombineerd met de uitgangspunten van Dr. Marshall Rosenberg in zijn gedachtegoed rond geweldloze communicatie (GC) vormen voor mij de basis voor het vormgeven van teamtrainingen, mediation- en bemiddelingstrajecten binnen organisaties alsook voor individuele (executive) coaching en training.
Ik heb een langdurige zakelijke carrière achter de rug. Met mijn technische
achtergrond heb ik in en met verschillende organisaties (o.a.Siemens, Initial Varel Security, TIB, Holec, Digital Equipment, e.a.) management – en directiefuncties bekleed in de periode van 1967 tot en met 1998.
Vanaf 1998 tot 2018 was hij met Vine training en coaching actief met o.a. contracten voor interim-management, training en (Personal) Coaching, alsmede activiteiten op het gebied van vitaliteitcoaching, Geweldloze Communicatie (GC) en mediation.

Succesvolle Geweldloze Communicatie mediation, coaching en opleidingstrajecten bij o.a. Hermes busonderneming in Weert, Newasco in Gennep en Weurt, Giant Europe in Lelystad, Technisch Ingenieurs bureau TEMID in Heerhugowaard, Ministerie van Onderwijs , Ministerie van Justitie (Rechters en Officieren van Justitie), ´sHeerenloo in Julianadorp, Maartenhuis in De Koog, Scorlewald in Schoorl en de Nationale Politie.
Buitenland ervaring met GC: Nationale Bank van België in Brussel, Syrische
Oppositiepartijen in Turkije, Bijdragen aan helpen oplossen van religieuze conflicten in Oekraïne, Militairen in Sierra Leone, negen keer open trainingen in Kenia en twee keer in Zuid-Afrika.

Als oudste gecertificeerde trainer in Geweldloze Communicatie (Zowel in anciënniteit als in leeftijd) heb ik honderden open trainingen in Nederland verzorgd. Onder meer 10 maal een 12 daagse Train de GC Trainer opleiding en meer dan 6 maal een 12 daagse mediationopleiding.

Met al deze opgedane kennis en ervaring wil ik nog lang bijdragen aan de kwaliteit van leven van mensen in privé en zakelijke context.

1987-1997 : Lid van het Nederlands Centrum voor Directeuren en
Commissarissen. (NCD)
1989-1992 : Voorzitter van de Op weg naar Huis groep Den Haag I van
het NCD.
1989-1999 : Lid van de American Society for Industrial Security. (ASIS)
1992-1994 : Lid van de ledenraad van het Nederlands Centrum voor
Directeuren
1994-1996 : Bestuurslid van het Benelux Chapter van ASIS
(Eerst Secretaris, daarna Vice Voorzitter)
1996-1998 : Lid van de Vereniging van Beveiligings-Managers in
Nederland (VBN)
1996-1998 : Lid van FMN (Facility Managers Nederland) en voorzitter
van hun Vakgroep Risicobeheer
1997- 1999 : Lid van de redactie adviesraad van het maandblad
Beveiliging
1999- 2001 : Voorzitter Stichting Amise en voorzitter V.I.V.
(Beroepsverenigingen)
2007 : Publicatie van het boek “Wat je vindt mag je houden”.
2008-2014 : Voorzitter Stichting Transformi
2016 – 2017 : Voorzitter Kring Utrecht 50 Plus Partij
2017 – 2018 : Bestuurslid Stichting Commbat/Commtop