Enkontakto Jan van Koert

training binnen organisaties

Geweldloze communicatietraining

Verbindend communiceren

Kiezen voor het aanleren en implementeren van Geweldloze of Verbindende Communicatie binnen organisaties reikt verder dan alleen het gebruik van andere woorden. Het is een strategische keuze met drastische invloed op, en direct merkbare resultaten in, de kwaliteit van de werksfeer, het werk en dus van de gehele organisatie. Geweldloze Communicatie draagt in het bijzonder bij aan rust met name waar spanningen en of dreigende conflicten spelen. Ondanks de aanwezigheid van meer of minder sterke emoties beschikken over gereedschap om toch in gesprek te blijven met die ander(en).

Willen en durven kiezen voor verandering

Het verandert onbewust toegepast aanvallend en defensief gedrag in inzicht en acceptatie van verschillen. Dit gedachtegoed van Marshall Rosenberg, met als focus ‘social change’, leidt tot harmonie tussen mensen, tot succesvolle (management)teams en daardoor tot vergroting van productiviteit en ‘rendement’ in organisaties.

Met zijn meer dan 20-jarige ervaring richt Jan zich volledig op bedrijven en organisaties.

Zo wil hij een bijdrage leveren aan een maatschappij en een leef-en werkomgeving waarin individuele behoeften van mensen er werkelijk toe doen en waarbinnen toch ieder zich zelf kan blijven.

De inhoud

teams laten functioneren

Geweldloze Communicatie trainingen omvatten, al naar gelang de bekendheid met het materiaal, het aanleren van de basisprincipes van dit communicatieproces en/of het in-leren/oefenen van de praktische vaardigheden om dit communicatieproces in te zetten en vol te houden. Ook als het ‘spannend’ wordt en emoties de kop opsteken.
Jan’s meer dan 20 jarige ervaring met het trainen van dit gedachtegoed staat borg voor gedegen en succesvolle opleidingen.

Situaties

  • Teamleden communiceren niet optimaal.
  • Discriminerend gedrag staat communicatie in de weg.
  • Er wordt veel gepraat en weinig gezegd.
  • Er wordt veel gezegd en onvoldoende geluisterd.
  • De uitgezonden boodschappen lijken niet aan te komen.
  • Bedrijfsresultaten blijven achter
  • (intieme) Relaties ervaren dat de communicatie schuurt.
  • De bestaande manieren van met elkaar praten lijkt verwijdering op te leveren.
manier van praten

“Bovenstaande is onder meer gebaseerd op Non-duale filosofie en westerse psychologie, Geweldloze Communicatie, NLP en Vitaliteitscoaching. Al naar gelang wat aan de orde is. Waar het in principe verder op neerkomt is dat je gaat leren om te kunnen zijn met wat is en vanuit zelfcompassie kunt kijken naar wie je echt bent.”

Kennismaken?

Aan een traject gaat een vrijblijvend kennismakingsgesprek vooraf. Groepsessies omvatten normaliter iedere keer minimaal een dagdeel. Individuele sessies bestaan uit gesprekken van 1 uur tot maximaal 90 minuten. Na het 3e gesprek vindt een evaluatie plaats. De sessies vinden plaats op een in overleg te bepalen plaats of per skype, zoom of face-time. Bel me gerust op voor een oriënterend gesprek en maak kort kennis met de mogelijkheden die zich dan ontvouwen.

Logo Enkontakto Northwell font