Enkontakto Jan van Koert

Groepstraining

De impact van empathie binnen teams en organisaties

Zowel op 9 september als op 12 november 2021

Deze eendaagse workshop wordt gegeven voor leidinggevenden in bedrijven en organisaties.

Wil jij ook af van gedoe en gedonder? Zoek jij ook handvatten om de harmonie in het geheel op een vriendelijke en betrokken manier te herstellen of te optimaliseren?

Soms schuurt het tussen mensen en dat heeft uiteindelijk impact heeft op het werkplezier en daardoor op de gewenste output. De effectiviteit en, waar aan de orde, rentabiliteit van team of organisatieonderdeel komt onder druk te staan. Feedback en/of waarschuwen helpt niet meer en het kan zo maar zijn dat de weerstand zelfs alleen maar toeneemt.

Het herstellen van de onderlinge verbinding door het inzetten van empathie, waardoor in disharmonie werkende medewerkers elkaar weer kunnen horen in wat er schort, is ook voor jou mogelijk. Het ‘inzetten’ van empathie. Dat lijkt voor jou wellicht op een kunstje en, dat voor mij niet zo. Empathie betekent letterlijk: ‘Inleven’. En dat is iets anders dan meeleven of sympathie.

geweldloze communicatie

Inleven betekent in contact treden met de innerlijke wereld van de ander. Bij empathie maak je dus contact met wat er in het moment in de andere persoon leeft. Als het ware in die persoon ‘levend’ is.

Niet door NIVEA (Niet Invullen Voor Een Ander) in te zetten, doch vanuit de intentie om je oprecht te willen verbinden met die andere persoon een gooi te doen naar wat er bij die ander leeft. En het enige dat er in onze binnenwereld leeft, buiten onze gedachten van waaruit we meestal ruzie maken, zijn gevoelens en behoeften. Wat heeft die persoon nodig en wat voor gevoelens treden er op indien hij/zij niet krijgt wat nodig is.

Deel deze training op:

Facebook
Twitter
LinkedIn

De oplossing

Dankzij het wetenschappelijke feit (Manfred Max Neef) dat alle mensen eenzelfde totaalpakket aan behoeften hebben, ligt hier bijna zonder uitzondering de oplossing voor gedoe. Het is vaak makkelijker om contact te maken of te herstellen als er iets gemeenschappelijk bestaat dat er voor beiden toe doet.

Je krijgt die dag handvatten waarmee je ervoor kunt zorgen dat er ruimte komt voor de kunst van het luisteren en het cadeau van echt gehoord worden. Deze dag zal een ‘doe’ dag zijn. Weinig theorie en veel doen. En als je naar huis gaat ben je een toepasbare vaardigheid rijker.

En voor diegenen die door de aangeboden aanpak enthousiast geworden zijn, en zich verder willen bekwamen, staat er in het najaar een vervolgprogramma ter beschikking.

Locatie en kosten

  • De workshop wordt gegeven bij Mcspirit, Javalaan 24, 3742 CP Baarn
  • Trainer: Jan van Koert, Gastdocent bij MecSpirit. Jan heeft ruim 22 jaar ervaring in dit vakgebied en heeft het in binnen- en buitenland getraind. Van de militairen in Sierra Leone tot de verzamelde Syrische oppositiepartijen in Istanboel
  • Investering: € 325,- excl. 21 % BTW.  Inclusief koffie, thee, fruit en rijkelijke lunch
  • aantal deelnemers: 12
  • Aanmelden: Stuur een bericht met je bedrijfs- en persoonlijke gegevens via welkom@enkontakto.nl of boek rechtstreeks hieronder.
  • Bekijk onze annuleringsregeling in de algemene voorwaarden.
Logo Enkontakto Northwell font