Enkontakto Jan van Koert

Groepstraining

Angst, schuld en schaamte en vergeving.

2 en 3 oktober 2021

Over jezelf bevrijden van angst, schuld en schaamte en daarna vrij worden door vergeving.

Angstloos leven is heel natuurlijk wanneer je je gedachten hebt onderzocht.”
Byron Katie-

Vergeven is het loslaten van alle hoop op een beter verleden
-Willem Glaudemans-

 Waar komt het toch vandaan, die angst om iets fout te doen? Dat we ons schuldig voelen en/of ons schamen?

Primair heeft het o.a. te maken met de aanname dat we, wat we ook doen, het ‘goed’ of ‘fout’ noemen. Omdat het niet mag of niet hoort of….vul maar in.

Als we het goed doen hebben we en beloning verdiend en als we het fout gedaan hebben, past er straf. In welke vorm dan ook.

rust

 Dus ook straf in de zin van jezelf iets kwalijk nemen en jezelf veroordelen. De schrijver Alfie Kohn schreef daar onder meer ooit de boeken over met de titels: “Punished by rewards”. Gestraft door beloning, en “Unconditional Parenting “. Ouderschap zonder condities.

Marshall Rosenberg, de grondlegger van het gedachtegoed Geweldloze Communicatie definieerde Angst, Schuld en Schaamte als de drie pijlers van geweld. Geweld naar anderen en/of geweld naar onszelf. Ons daarvan bewust worden en blijven, ondersteunt direct alle pogingen om de kwaliteit van jouw leven op te krikken.

Deel deze training op:

Facebook
Twitter
LinkedIn

De oplossing

We gaan één dag aan de slag met deze drie ‘spoken’, die jouw leven kunnen verzuren en geven handvatten voor inzichten en/of oplossingen die je extra energie en plezier geven.

De tweede dag krijg je van Willem Glaudemans praktische handvatten om te vergeven. Jezelf, voor alles dat je ‘fout’ gedaan hebt of wat je ongewild anderen hebt aangedaan zonder opzet. En niet te vergeten de anderen die jou iets aangedaan hebben. Je ouders bijvoorbeeld of andere familieleden, collegae, ambtenaren, ex-en en noem maar op.

Nee, je hoeft ze niet allemaal op die ene dag te vergeven. Je leert en oefent het proces van vergeven en dat neem je voor de rest van je leven mee naar huis. Veel oefenen en doen dus.

Willem Glaudemans heeft in zijn leven vele boeken geschreven, waaronder twee over vergeving. Zijn leidraad daarin is “Een Cursus in Wonderen’ waarvan hij medevertaler is geweest. Daarnaast heeft hij onder andere het Talentenspel ontwikkeld. Een coachtool dat inmiddels in binnen- en buitenland  via door hem opgeleide talentencoaches met geïnteresseerden wordt gespeeld.

Locatie en kosten

  • Plaats: Doorn

  • Data: 2 en 3 oktober 2021

  • Faciliteiten: Inclusief uitgebreide en gezonde lunch, koffie en thee, water en versnaperingen. Voor evt. overnachten zijn wij graag behulpzaam met een overzichtje van vertrouwde adressen

  • Investering:  € 390,- per persoon. incl BTW. Afstemming over wat financieel haalbaar is welkom.

  • Facilitators: Jan van Koert en Willem Glaudemans

  • Vooropleiding: Om met deze twee dagen mee te doen, vragen wij minimaal vier dagen vooropleiding in Geweldloos Communiceren. Heb je een andere en vergelijkbare vooropleiding? Neem dan gerust contact met ons op.

  • Bekijk onze annuleringsregeling in de algemene voorwaarden.

     

Logo Enkontakto Northwell font